Informatii pentru participanti

Pe locuri, fiți gata … VIN!

Iți mulțumim pentru interesul arătat evenimentului nostru!
Iată mai jos cateva informații utile, pentru a te ajuta sa te pregatesti:
VA FI NOROI, dar vei alerga pe soare! Doar îți spunem, in cazul in care aveai dubii legate de acest aspect. Știm ca majoritatea dintre voi vine la Petrovaselo pentru proprietățile terapeutice ale noroiului, asa ca totul depinde de cat de mult va ploua in aceasta saptamana…

1. Ridicarea kiturilor de concurs 
Se va face joi, 23 mai  între orele 18:00-21:00 si vineri, 24 mai între orele 18:00-20:30 la  Iulius Mall, langa Cinema City

 • toți participantii sunt rugați să-și ridice kitul joi sau vineri
 • nu se eliberează kituri la startul evenimentului decât în cazuri cu totul excepționale și anunțate din timp.  
 • Startul evenimentului este sâmbătă 25 mai la ora 9.00 la (Cramele Petrovaselo) https://goo.gl/maps/cbxALtRndrw5CFA58

Pentru ridicarea kitului aveți nevoie de cartea de identitate a persoanei care ridica kitul/kiturile si de Declarația de Participare pe Proprie Răspundere semnată pentru fiecare kit ridicat. Un număr limitat de Declarații în alb vor fi disponibile si la fata locului, dar vă rugăm sa veniți cu declarația pre-completată si semnată, pentru eficientizarea procesului.
 
Un concurent poate ridica kitul si pentru alte persoane, dacă aduce Declarațiile semnate de acestea. Nu este nevoie de copii după cărțile lor de identitate. Avem nevoie doar sa confirmam identitatea celui care ridica kiturile pentru grup, deci doar el e necesar sa se legitimeze cu propria carte de identitate.
De la locul de distributie al kiturilor veti ridica numarul de concurs, plasa „Petrovaselo”, baton energizant (doar cursele de 14 si 28km). Sambata in vie, pe baza numarului de concurs, va veti putea bucura nu doar de cursa aleasa ci si de: o sticla de vin de Petrovaselo, o bandana Alergotura, o portie de gulas + un pahar de vin la sfarsitul cursei.
 
2. Cum ajung?
Locația startului este Crama Petrovaselo (indicații de orientare aici). Folosește tehnologia (GPS) dacă e mai ușor:-)
Exista si un autobuz special Timisoara – Cramele Petrovaselo (DOAR DUS), care pleacă la ora 6:45 de la Punctele Cardinale. Pentru doar 30 de lei/persoana poti ajunge odata cu organizatorii la linia de start. Returul in Timisoara îl vei face cu prietenii pe care ti-i faci la Petrovaselo.
 
3. Parcarea:
Estimăm aproximativ 500 de participanti si 100 de susținători, care vor sosi cu 200-300 de masini.
Pentru a-ti pastra intacta experiența alergării in natura si un traseu liber în zona de start, te vom coordona la fata locului in spațiile de parcare (vezi harta cu parcari). Te rugăm sa urmezi instructiunile voluntarilor noștri la sosire. 

Iesirea din parcare va fi posibila incepand cu ora 12:00, asta pentru a evita prezenta masinilor in miscare pe traseul de alergare.
Pentru a reduce numarul de masini de la eveniment si maximiza numarul de persoane care se vor bucura de un vin bun va recomandăm sa va grupați ca pasageri in masinile cu care veți veni la eveniment si sa incercati sa veniți împreună cu ceilalți prieteni si nu singuri in masina.
WhatsApp Image 2022-05-10 at 22.42.19.jpeg
 
4. Program:
Joi 23 mai si vineri 24 mai – ridicare de kituri la Iulius Mall – conform programului de mai sus
  
Sambata, 25 mai 2024

08:15 – 08:55 Pregătirea curselor
08:45 – 09:00 Prezentarea curselor, încălzire individuala.
09:00 Start Cursa PV Grand Cru  (28 km)
09:00 Start Cursa Ovas  (14 km)
09:15 Start Cursa Bendis (5 km)
09:30 Timp limita pentru plecarea in oricare dintre curse
10:15 Expira timpul limita pentru finish 5 km
11:05 Expira timpul limita pentru finish 14 km
11:30 Gulas si vin (pe baza numărului de concurs)
13:00 Expira timpul limita pentru finish 28 km
13:00 Festivitatea de premiere
14:00 Închiderea evenimentului
 
Orarul poate suferi modificări ce vor fi anunțate la fata locului.
 
5. Traseul curselor:

6. Siguranta:

 • Nu uita sa te hidratezi, alimentezi si sa te odihnesti corespunzator in zilele premergătoare cursei. Nu e o cursa ușoară!
 • Nu uita sa iti iei o sapca de soare / bandana sau ceva pentru ploaie dacă vezi ca vremea nu ține cu noi.
 • Traseul va fi marcat clar; la fiecare intersecție, drumul greșit va fi barat iar cel bun va fi confirmat cu banda de semnalizare alb-rosu. Obisnuieste-te sa urmaresti marcajele, nu te lua implicit după ceilalți.
 • Cand constati ca cineva a luat-o într-o directie gresita, atentioneaza-l, nu-l lasa se se piarda doar ca sa ajungi înaintea lui 🙂
 • Mai important decat orice premiu sau timp record este sa te bucuri, singur sau împreuna cu prietenii (cunoscuți deja sau cu cei pe care ii vei face pe drum) de plăcerea alergării in natura, la aer curat. Nu forta mai mult decat stii ca poti duce 🙂
 • DACĂ CINEVA ARE O PROBLEMA DE SANATATE ÎNȘTIINȚEAZĂ IMEDIAT CEL MAI APROPIAT VOLUNTAR (ii vei recunoaște după vestele portocalii pe care le poarta).

 
7. Diverse

 • Te rugăm sa nu arunci deșeuri in alte zone decât cele amenajate!
 • Îți vom oferi pahare de unică folosință la punctele de hidratare, dar este indicat sa iti aduci propriul recipient pentru apa. Astfel, vei putea bea atunci cand ai nevoie, si nu doar la punctele de hidratare.
 • Ar fi bine să-ți iei haine si incaltaminte de schimb. Accesul in masinile prietenilor se face fără noroiul din vie.
 • Însoțitorii se pot bucura de priveliștea oferită de poziția cramei Petrovaselo și de oferta vinurilor din cramă si  pot servi alături de alergători o portie de gulas (contra cost).
 • Pentru toata gama de vinuri achiziționate in ziua concursului de la magazinul cramei (care sunt deja la pret de crama) se oferă 5% discount.

Co-organizatori Alergotura si PetroVaselo Winery, împreuna cu partenerii evenimentului îți doresc sa te bucuri de o experienta de trail cat mai plăcută